Adója 1 százalékával

Az adó 1% felajánlása Önnek nem kerül semmibe, de általa hozzájárul a felhőtlen mosolyokhoz!

Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy szívesen segítene Alapítványunk karitatív tevékenységében, úgy kérjük, adóbevalláskor jelölje meg a VICTORIA A GYERMEKEKÉRT Egészségvédelmi Közhasznú Alapítványt, mint támogatott intézményt.

A felajánlásokat a következő adószámra várjuk: 18022933-1-13

Hogyan rendelkezhet adója 1 százalékáról?
Az 1+1%-os felajánlásáról bevallásával együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést 2019. május 20-áig benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő program segítségével (elektronikus úton, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
  • a 18EGYSZA jelű nyomtatványon (elektronikus úton, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen eljárva, lezárt borítékban). 
  • a 18EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként (postai úton, vagy a személyesen a NAV ügyfélszolgálatain)

Mi történik, ha nem ajánlja fel az 1%-ot?
Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha rendelkezik az adója 1%-ával? 
Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat az NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja felajánlott pénzt.

Mit ad, és mit kapnak a szervezetek? 
A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán pár perc idejéből a rendelkező nyilatkozat kitöltése. Viszont ez a pár perc sokkal többet jelent a segítségre szoruló gyermekeknek!

Kapcsolódó dokumentumok:
Útmutató 18EGYSZA jelű formanyomtatvány kitöltéséhez (forrás: NAV) 
18EGYSZA jelű formanyomtatvány 


Kísérje figyelemmel az Alapítvány tevékenységét Facebook oldalunkon, ahonnan első kézből értesülhet a pályázati kiírásokról, átadásokról és programjainkról!