Adója 1 százalékával

A 2012-es évtől alapítványunk már fogadhatja a személyi jövedelemadókból felajánlott 1%-okat!

Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy szívesen segítene Alapítványunk karitatív tevékenységében, úgy kérjük, adóbevalláskor jelölje meg a VICTORIA a Gyermekekért Egészségvédelmi Közhasznú Alapítványt, mint támogatott intézményt.

 

A felajánlásokat a következő adószámra várjuk: 18022933-1-13

Az adó 1% felajánlásról…

Adóbevalláskor vagy utána május 20-áig adhatja oda a választott szervezetnek a befizetett adó 1%-át. Az adó 1% felajánlással segítheti a szervezetek fontos munkáját.

Az adó 1% felajánlása Önnek nem kerül semmibe, de általa még több gyermeknek okozhatunk boldogságot!

Az adója 1%-áról az alábbiak szerint nyilatkozhat:

1. Ha Ön számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki az adónyilatkozatát: ha önadózó vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta: töltse ki az EGYSZA jelű lapot (a 1553 számú bevallás EGYSZA lapja, az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz- 1553NY- kapcsolt EGYSZA lap, 1553 adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap)  és csatolja a bevallásához vagy nyilatkozatához. Kitöltéskor az adószám pontos megadására ügyeljen, mert csak így lesz érvényes a felajánlása.

2. Ha munkáltatói adómegállapítást kért: tegye borítékba az adószámot pontosan tartalmazó lapot vagy a kitöltött EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le (a lezárt részen saját aláírással). Adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.

3. Ha ön már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az adó 1% -ról: tegye borítékba a kedvezményezett adószámot tartalmazó rendelkező nyilatkozatot. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le (a lezárt részen saját aláírással). A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Amennyiben elektronikus úton szeretné benyújtani rendelkező nyilatkozatát, úgy azt a külön programban található 14EGYSZA nyilatkozat kitöltésével és elektronikus továbbításával teljesítheti. Rendelkezése így az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

Mi történik, ha nem ajánlja fel az 1%-ot?
Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha rendelkezik az adója 1%-ával?
Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat az NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja felajánlott pénzt.

Mit ad, és mit kapnak a szervezetek?
A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán pár perc idejéből a rendelkező nyilatkozat kitöltése. Viszont ez a pár perc sokkal többet jelent a segítségre szoruló gyermekeknek!

Kapcsolódó források, hivatkozások:

Szja-bevallás információ (letöltve a NAV honlapjáról) 

EGYSZA jelű formanyomtatvány az Alapítvány adószámával


Kísérje figyelemmel az Alapítvány tevékenységét Facebook oldalunkon, ahonnan első kézből értesülhet a pályázati kiírásokról, átadásokról és programjainkról!